Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Borsod - A sörgyártásról képes leírás - Borsod-Abaúj-Zemplén megye linkjei.tlap.hu
részletek »

Borsod - A sörgyártásról - Borsod-Abaúj-Zemplén megye linkjei.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: borsod.tlap.hu » Borsod - A sörgyártásról
Keresés
Találatok száma - 5 db
70-es évek: az első sikerek

70-es évek: az első sikerek

Néhány évvel a termelés megkezdése után már jelentősen növelni kellett a termelőkapacitást. Kezdetben a vállalat termékei között két márka szerepelt, a Borsodi Világos és a Kinizsi. A fogyasztói igények növekedésével együtt szükségessé vált a fokozatos termékfejlesztés.

80-as évek: Előtérben a minőség

80-as évek: Előtérben a minőség

Az ekkora már önálló vállalattá alakult Borsodi Sörgyár termékeire a minőségfejlesztés eredményeként a határainkon túl is felfigyeltek. Így például a müncheni Spaten Sörgyár kizárólagos magyarországi termelőjévé és forgalmazójává választotta a Borsodit. 1987-ben Magyarországon elsőként a Borsodi dobta piacra az újdonságnak számító alkoholmentes sört, a Borsodi Pólót, valamint az 50 literes hordós kiszerelésű sört.

90-es évek: A legek kora

90-es évek: A legek kora

A dinamikus piaci fejlődés jelentős változásokat hozott a cég életében. A vállalat 1990-ben részvénytársasággá alakult, majd egy évvel később privatizálták, így Európa egyik vezető söripari vállalkozása, a belga Interbrew tulajdona lett. A privatizációt követően a gyár életében hatalmas változások mentek végbe: az új tulajdonosok jelentős összegeket fordítottak a termelés gazdaságosságának növelésére és javítására. Ezzel a Borsodi magyarországi termékpalettája rengeteg új termékkel bővült. 1993-1994 között a német Spaten Premium Lager, majd a Holsten gyártása és forgalmazása kezdődött meg.

A sörgyár története számokban

A sörgyár története számokban

Az 1960-as évek végén honfitársaink egyre több sörrel oltották szomjukat. Az igényt azonban a hazai sörgyárak már nem voltak képesek ellátni, ezért 1973-ban Bőcs község (Borsod-Abaúj-Zemplén megye) határában megkezdte működését egy sörgyár. Elindult hódító útjára a Borsodi...

Borsodi Sörgyár

Borsodi Sörgyár

Magyarország egyik legnépszerűbb sörének gyártója és forgalmazója, a Borsodi Sörgyár Zrt 1973-ban kezdte meg működését a Miskolc melletti Bőcs községben. A Borsodi Sörgyár Zrt. a söripar állandó innovátora, mindig gyorsan és rugalmasan igazodik a fogyasztói, piaci igényekhez. Termék- és csomagolás-innovációjával folyamatosan új trendeket diktál a hazai sörpiacon. Ezeknek köszönheti sikereit és legfőbb márkájának, a Borsodinak, a népszerűségét is. A sörgyár tulajdonosa, az InBev és az amerikai Anheuser-Busch egyesülésével 2008 novemberében létrejött a világ legnagyobb sörgyártója, amely egyben a világ TOP 5 FMCG cégének egyike. Az AB-InBev világszerte 30 országban van jelen, 120.000 alkalmazottjával, Amerikában, Európában és Ázsiában egyaránt.

Tuti menü