Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Borsod - Fürdők, strandok képes leírás - Borsod-Abaúj-Zemplén megye linkjei.tlap.hu
részletek »

Borsod - Fürdők, strandok - Borsod-Abaúj-Zemplén megye linkjei.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: borsod.tlap.hu » Borsod - Fürdők, strandok
Keresés
Találatok száma - 6 db
Bogácsi Thermálfürdő

Bogácsi Thermálfürdő

2010. évben is változatlan áron várjuk Vendégeinket a bogácsi Thermálfürdőben és azon szálláshelyein. Évközben árváltozás várható, melynek jogát előre bejelentés nélkül fenntartjuk. Továbbá felhívjuk kedves Vendégeink figyelmét, hogy 2009. március 01-től a fürdő szolgáltatásait üdülési csekkel is igénybe vehetik. Bogács a Bükk-hegység lábánál a Hór és Szoros patak völgyében található, mely az utóbbi években kedvelt pihenőhely lett. Kőolajkutatással feltárt 76 oC -os termálvíz (480 méter mély kutakból nyerik) méltán emelte hírnévre Bogácsot. Ezen természeti adottság kihasználásával létesült a termálfürdő, mely nyitott medencéivel télen-nyáron közkedvelt hely a meghitt, nyugodt környezetben. A fürdő területén három termálvizes medence (36-38oC), kettő gyógyvizes medence(36-38oC), egy gyermekpancsoló(30oC), és egy feszített víztükrű úszómedence(24oC) áll a vendégek rendelkezésére.

Bükkszéki strandfürdő

Bükkszéki strandfürdő

A bükkszéki strandfürdő minden évben május 1-től augusztus 31-ig tart nyitva. A többi időszakban egyik medence sem üzemel, a strand zárva tart. Bükkszéken kerül kitermelésre 540 m mélyről a hazánk egyik legnépszerűbb, 40 oC hőmérsékletű gyógyvize a Salvus, mely a nagy oldott ásványi sótartalmú, alkáli, hidrogén karbonátos-kloridos, brómos- jodidos gyógyvizek csoportjába tartozik. Összetételét tekintve a világon egyedülálló, igen magas összes oldott anyag tartalmú (22.989 mg/l) gyógyvíz.

Miskolc - Barlangfürdő

Miskolc - Barlangfürdő

A 16. században törökök, és a közelben állomásozó császári csapatok, a környező települések görög kereskedői, és asszonyai által fürdésre, gyógyulásra és mosásra használt melegvizű forráshely egyre támogatottabb, ezáltal látogatottabb, és ismertebb lett. 1711-ben Kollovich Zsigmond váci püspök, aki egyben tapolcai apát, levélben hívja fel a vármegye figyelmét a fürdő állapotára, s rendbetételére ajánlja de Siking császári tábornokot, és itt táborozó katonáit. Az apát úr orvosokat és szakértőket hozat Kassáról, akik feladata, hogy kutatásaikkal alátámasszák a fürdőhely, a víz, és a környék gyógyító jelentőségét, annál is inkább, mert a környék elmocsarasodása kezdi elnépteleníteni a vidéket. E levélben olvasható először a fürdőház megépítésének szándéka.

Tiszaújváros Termálfürdő

Tiszaújváros Termálfürdő

A 2001-ben országos gyógyfürdővé minősített létesítmény 1200 méter mélyről jövő, 65 °C-os, viszonylag magas sókoncentrációjú -nátriumklorid és hidrokarbonát tartalmú- termális ásványvizet hasznosít. A víz elsősorban izületi, idült nőgyógyászati és urológiai betegségek kezelésében hatékony, de stresszoldó hatása révén bárkit kellemesen ellazít, aki pihenésre vágyik a rohanó hétköznapokban.

Wellness Szálloda

Wellness Szálloda

Magyarország igazán gazdag gyógyvizekben, gyógy- és thermálvíz készletei alapján Európa országai közül egyedülálló, az egész világon pedig az 5. helyet foglalja el, így Magyarország idegenforgalmának nagyrészét képezi a gyógy és wellness turizmus. A Zsóry Hotel Fit wellness szálloda, csodás wellness hétvége megoldásokkal várja Önt és családját, munkatársait és üzleti partereit.

Zsóry Strandfürdő

Zsóry Strandfürdő

Látogasson el a Mezőkövesd közponjától 4 km-re fekvő Zsóry Gyógy- és Strandfürdőbe! A 11 hektáros gyönyörűen parkosított fürdő 12 medencével rendelkezik. A szórakozást, felfrissülést hullámmedence, élményelemekkel gazdagított felnőtt- és gyermekmedencék szolgálják. Az egész évben nyitva tartó fedett fürdőben 3 különböző hőfokú gyógymedence, uszoda, pezsgőfürdő, szauna és gyógyászati részleg áll a vendégek rendelkezésére. A kalcium - magnézium - hidrogén-karbonátos szabad szénsavat tartalmazó, magas szulfidkén tartalmú hévíz több, mint 60 éve áll a gyógyulás szolgálatában; 1968 óta pedig hivatalosan is gyógyvíz minősítésű, amely alkalmas reumás megbetegedések, ízületi kopások, sérülések, ortopédiai műtétek gyógyítására, kezelésére. Javítja az anyagcserét, fokozza a szervezet ellenálló képességét. A Zsóry-fürdő szolgálja ki 1986 óta a 2006-ban közel kétszáz ágyassá bővített Mozgásszervi Rehabilitációs Központ balneológiai kezelésre beutalt betegeit is.

Tuti menü