Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Borsod - látnivalók a térségben képes leírás - Borsod-Abaúj-Zemplén megye linkjei.tlap.hu
részletek »

Borsod - látnivalók a térségben - Borsod-Abaúj-Zemplén megye linkjei.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: borsod.tlap.hu » Borsod - látnivalók a térségben
Keresés
Találatok száma - 9 db
Borsod-Abaúj-Zeplén látnivalók - welness, hotel

Borsod-Abaúj-Zeplén látnivalók - welness, hotel

Borsod-Abaúj-Zemplén megye térképe, látnivalói, szállásai egyaránt. Wellness hotelek szenzációs akciói, kihagyhatatlan csomagajánlatokkal. Fedezze fel a térség mesés látnivalóit, pihenjen frissítő wellnessezéssel párosítva. Biztonságos online foglalási rendszer, garantált gyermekkedvezmények, családi akciók.

Huszita-ház

Huszita-ház

Az úgynevezett Huszita-ház Gönc északi részén, a Kossuth Lajos utcában található. A ház a 17-18. században épült, és valójában semmi köze a huszitákhoz, akik a 15-17. században tevékenykedtek a városban. Az erődített jelleg, a mára részben beomlott föld alatti folyosó a települést sújtó különböző támadásoknak köszönhető. Ma tájház. Benne a 19. századra jellemző lakásbelsőt láthatunk. A pincében egy gönci hordót is találhatunk. A tájházban őrzik a közeli pálos kolostorrom egyetlen megmaradt faragott kőablakát.

Látnivalók Lillafüred - Szállás, hotel Lillafüred

Látnivalók Lillafüred - Szállás, hotel Lillafüred

Szeretné megnézni Lillafüred látványosságait? Akkor a Hotel Szeleta kiváló választás az Ön számára, hisz Lillafüredtől nem messze, Miskolc-Alsóhámoron található. Szállásáról könnyen átugorhat Lillafüredre és megtekintheti a Hámori tavat, Szinva patak vízesését, valamint utazhat az Erdei kisvasúttal is. A lillafüredi nevezetességeken kívül ellátogathat Miskolcra, Diósgyőrre és Miskolc-Tapolcára is! Hotel Szeleta, szállás Lillafüred és Miskolc közelében!

Látnivalók Lillafüreden

Látnivalók Lillafüreden

Lillafüredi vízesés Magyarország legnagyobb esésű vízesése, amit a Palota-szálló építésekor alakítottak ki, tehát nem természetes képződmény. A víz húsz méter magasról zúdul a mélybe. Télen, amikor a vízesés befagy, olyan látvány tárul elénk, mintha egy mesében lennénk. Palotaszálló A szálló megépítésének ötlete gróf Bethlen Andrástól származik, akit első látogatásakor elbűvölt a táj szépsége. A híres szálloda végül az első világháború után, 1927 és 1930 között épült fel, gróf Bethlen István kormányzósága alatt, Lux Kálmán tervei alapján, neoreneszánsz stílusban. Mayer János, akkori földművelésügyi miniszter avatta fel Lillafüred nevezetességét. A szálló egyik étterme a közelmúltban reneszánsz étteremmé átalakított Mátyás-terem, ólomüveg ablakai a történelmi Magyarország várait ábrázolják. Az épülettől a Szinva-források felé hatalmas park terül el, botanikai ritkaságokkal. A szállóból a kilátás a Szinva patak völgyére és a Hámori-tóra nyílik. A nagy teraszok, a főbejárat fölött emelkedő torony, az épület alatt kialakított függőkert mind a középkori hangulatot idézik.

Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Írásos feljegyzések bizonyítják, hogy 1355-ben már királyi vadaskert működött a Csanyik-völgyben. Az 1983-ban, lakossági összefogással létrejött állatkertünk így a legrégebbi múltra visszatekintő állattartó hely hazánkban. 21 hektáros gyertyános-tölgyes elegyes erdőben helyezkedik el, mely közvetlenül kapcsolódik a Bükki Nemzeti Parkhoz, így területünk ízelítőt ad a Bükk hegység természetes élővilágából is.

Műemlékeink

Műemlékeink

Az edelényi L'Huillier-Coburg-kastély az ország egyik legnagyobb és legjelentősebb barokk kastélya. Az 1716-30-ig épült együttest a lotharingiai származású L'Huillier Ferenc János egri várkapitány építtette. A Bódva szigetén álló kastélyt különlegessé teszik freskókkal díszített helyiségei.

Ruszin Tájház

Ruszin Tájház

Komlóska lakói ruszin eredetűek. A hegyek övezte falunak lényegében nem is volt szántóföldje, erdei munkákból, az erdő termékeinek gyűjtögetéséből éltek. Ezt a szűkösséget tükrözi a tájház berendezése is. A berendezési tárgyak a miskolci Herman Ottó Múzeum tulajdonában vannak. A ház - ma ruszin tájház - a XIX. század elején készült fatalpakra, gerendavázzal és fonott, tapasztott (patics) fallal. Az épület az északi, magyar vidéki házak Közép- és Kelet-Európában elterjedt lakókamrás háztípusának lokális változatát képviseli. A szobában lévő tüzelőberendezés ma az egyetlen eredeti, ún. kabolás kemence az országban. A belső fűtésű, hasáb alakú kemence hatalmas teste a háznak nevezett szoba egynegyedét betölti. Szája a szobában van, a füst a fölötte lévő füstelvezető kabolán (fából és sövényből készült, sárral tapasztott kürtő) át távozik a pitvarnak hívott belépő helyiségbe. A pitvar hátsó felét fallal választották kamrának. A ház egy udvari bejáratú istállót is magában foglal.

Szállás akciók - kedvező árak

Szállás akciók - kedvező árak

Fedezze fel Borsod-Abaúj-Zemplén megye nevezetességeit, pihenjen meg a lehető legkedvezőbb áron az év bármely időszakában. Gyermekekkel érkezők számára garantált kedvezmények, online alapú foglalási rendszer, árgarancia. Kapcsolódjon ki és élvezze a wellnessezés minden pillanatát. Foglalja le szállását a lehető legjobb áron.

Szent István-barlang

Szent István-barlang

A fokozottan védett Szent István-barlang Lillafüreden, Miskolctól 3,5 km-re nyílik. Bejárata a Palota-szállótól 500 m-re, az Eger-Miskolc műút mellett található. Járatainak összhossza 1043 m, függőleges kiterjedése 94 m. A bemutatott szakasz hossza 170 m, a látogatás során oda-vissza 340 m a bejárt útvonal hosszúsága. Az üreg a Bükk Nagy-fennsíkjának keleti peremén elhelyezkedő, Létrás-lápa-István-lápa térségéből a víznyelőkön keresztül a felszínről mélybe jutó karsztvíz által kialakított, időszakos forrásbarlang. A barlangot különleges, látványos oldásformák (pl. Mamut-fogsor, Anyóstorok) mellett gyönyörű cseppkőképződmények teszik feledhetetlen élménnyé.

Tuti menü