Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Borsod - Települések képes leírás - Borsod-Abaúj-Zemplén megye linkjei.tlap.hu
részletek »

Borsod - Települések - Borsod-Abaúj-Zemplén megye linkjei.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: borsod.tlap.hu » Borsod - Települések
Keresés
Találatok száma - 10 db
Aggteleki szállások

Aggteleki szállások

Aggteleki szállások gyűjtemény, közvetlen szállás ajánlatkérési lehetőséggel. Minden szállásról részletes adatok, sok fénykép és a pontos térképes elhelyezkedése is rendelkezésre áll. A kiválasztott szállások egy maximum 20-as csoportjától egyszerre is kérhetünk szállásajánlatot. Emellett természetesen egyedi ajánlatkérés küldésére is van lehetőség.

Borsodbóta

Borsodbóta

Őskori település, melyet a területén talált bronzkori kardok is bizonyítanak. Az első írásos említése Bolcha néven 1494-ből származik. A múlt század elején a falu lakosa Vitéz Borbély-Maczky Emil Borsod Vármegye főispánja nagyon sokat tett annak érdekében, hogy a település a 'Magyar Semmering' egyik kiemelt üdülőhelyévé váljon. Közreműködésével a helyiek bekapcsolódtak a Magyar Vendégforgalmi Szövetség munkájába. A lakosság vendégszeretete, a magas színvonalú ellátás és a környéken található számtalan kirándulóhely, látnivaló miatt sokan keresték fel a falut. A falu közepén álló Borbély-Maczki kastélyban jelenleg Óvoda, Idősek Klubja és Kisebbségi Iroda otthona található. A feleségének ajándékozott Elly-forrás pedig a mai napig is kedvelt kirándulóhely.

Borsodgeszt

Borsodgeszt

A terület az őskor óta lakott, a honfoglaló magyarság is korán megtelepedett itt. Először 1292-ben említik. A lakosság évszázadokon át szőlőtermesztéssel foglalkozott, ma ennek nincs gazdasági jelentősége. 1973-ban összevonták a szomszédos Sály községgel, de 1990 után ismét szétváltak.

Borsodivánka

Borsodivánka

A falu régi település, a régi neve Iván volt és a Sartivánvecse nemzetség birtoka. Úgy látszik, hogy a név a nemzettség nevével függ össze, s ez a nemzetség a Rátold nemzetséggel rokon. A XIII. század végén a két nemzetség cserére lépett, s ekkor a Rátold nemzetség cserébe kapta Ivánt tiszai birtokáért. A XIV. században Jowan alakban írják a nevét, s ekkor egyik birtokosa Poroszlói Hanckó s ennek utódai, a Hanckófiak. Ebben a században az oklevelek általában Heves vármegyéhez számítják a községet a határában fekvő Szőke-pusztával együtt. A Hanckófiak a szatmári királyi sókamara alkamarásának, Zsadányi Mihálynak fiát, Tamást örökbe fogadják, s így ő is birtokossá válik.

Borsodnádasd

Borsodnádasd

Mi büszkeséggel, lokálpatriótákként kicsit elfogultsággal fordulunk értékeink felé, s szeretjük azt másoknak is bemutatni. A szűk völgyekben megbúvó utcáinkat gyönyörű, vadban gazdag erdőségek övezik, s csábítják túrázásra a természet szerelmeseit. Jó vizű forrásaink, horgásztavaink évtizedek óta vonzzák magukhoz az ország minden tájáról az ideérkezőket. Különleges település szerkezetünk, amely a barkó paraszti népesség és a lemezgyárba betelepülő külhonos munkásság együttélése révén alakult ki a 19. században, a mai napig tudományos kutatások tárgyát képezi. Gazdag népi hagyományainkat vendégszerető helyi polgárok ápolják, az ország más pontjaihoz képest jelentős számú civil szervezeteinkben. A közvetlen környezetünkben található kiemelt turisztikai célpontok (Eger, Szilvásvárad) felé jó kiindulópontot találhat Borsodnádasdban, bármely kirándulásra vágyó utazó.

Borsodszentgyörgy

Borsodszentgyörgy

Az itt élő emberek mindig nagy gondossággal, barátsággal fogadták a vendégeket. Ezt Ön még jobban megtapasztalja, ha nem csak a honlapunkat látogatja, hanem felkeresi a Bükk hegység lábánál elterülő, festői szépségű, olykor érintetlen természeti ritkaságokkal büszkélkedő, rendezett, nyugodt, csendes, de mégis 'élő' falunkat, melyet még átmenő forgalom sem zavar. Ha megérkezik, szálljon ki autójából és tegyen egy sétát! Nézze meg a római katolikus templomunkat, a Jézus Szíve kápolnát, az Arany János Általános Iskolát és Óvodát! Tekintse meg a tájházat, mely magángyűjtemény eredményeként jött létre és a falusi-paraszti kultúrából ad ízelítőt! Ha végigsétál Borsodszentgyörgy utcáin, láthatja, hogy a szépen rendezett házak, porták a környezetükre igényes emberek szorgalmát tükrözik, és ha megszólítjuk egymást, tapasztalni fogja vendégszeretetünket is.

Borsodszirák

Borsodszirák

A helyi, a belföldi és a külföldi látogatók által egyaránt elismert és megkedvelt oldalunk megújításával célunk az volt, hogy az első weboldal célkitűzéseit megőrizve, a technikai elemeket korszerűsítve egy felhasználóbarát, figyelmet megragadó weboldallal még jobban felkeltsük Borsodszirák iránt az érdeklődést. Borsodsziráknak, Miskolchoz, a megyeszékhelyhez, és több kisebb városhoz -Edelény, Sajószentpéter, Kazincbarcika, Szendrő- való közelsége, közúton, vasúton való ideális megközelíthetősége, a település kiépített városi szintű infrastruktúrája, az önkormányzat vállalkozó barát magatartása garanciák arra, hogy a befektetők, a letelepedő vállalkozások megtalálják számításukat, megerősödjenek, illetve a Szirákon élő, vagy az itt letelepedni szándékozó családok kényelemesen éljenek.

Mezőkövesdi Szállások

Mezőkövesdi Szállások

Szállás Mezőkövesd Percek alatt foglalhat szállást online. Wellness hotelek, panziók, vendégházak várják. Mezőkövesden, a választék óriási. Alacsony szállásárak mellett, maximális kikapcsolódás. Szállásfoglalók független véleményéből tájékozódhat az adott szállásokról. Hagyja maga mögött a hétköznapok fáradalmait és élvezze a wellness hotelek pihentető, frissítő szolgáltatásait! Oldalunkon nemcsak kereshet, de a megtalált szállást verhetetlen áron foglalhatja le!

Miskolci panziók

Miskolci panziók

Miskolctapolcán a barlangfürdőtől nem messze találhatja meg szállodánkat a Tapolca Fogadót. Kérjük, tekintse meg a honlapunkon található képgalériát. Az egész fogadó, és a szobák kialakításánál is nagy hangsúlyt fektettünk a családias, hangulatos kialakításra. Ennek köszönhetően vendégeink, akár egy temérdek szépséget tartogató tapolcai séta után is örömmel térnek vissza szállásukra, ami még kellemesebbé teszi a miskolci pihenést.

Hirdetés
Szállás Sátoraljaújhely

Szállás Sátoraljaújhely

Szállodánk a Hotel Hunor gyönyörű erdei környezetben a Zempléni hegyek lábánál található. Elhelyezkedéséből kifolyólag az ide látogató vendégek élvezhetik a hegyvidéki levegőt, a sétát vagy túrázást az erdőben, hallgathatják a madárcsicsergést, kipróbálhatják a bobpályát, a kalandtúraparkot és megnézhetik a Bambi Állatfarmot. Számtalan program szervezhető szállodánkból kiindulva itt a városunkban, esetleg más nevezetességet megtekintve a közelben. A Hotel Hunor négy csillagos szálloda, Zemplén egyik legjobban felszerelt wellness részleggel rendelkező szállodája. Vendégeink kényelméről gondoskodik a sokrétű wellness szolgáltatásunk, mint pl. szolárium, masszázs, uszoda, jakuzzi, szauna. Tartalmas szórakozásukat pedig a bowling, az asztali foci, a biliárd és tenisz biztosítják.

Tuti menü